Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Η Τσικνοπέμπτη στη λέσχη μας

Τα τρία φιλαράκια

Τα μικρά καρναβαλάκια μας και ο Κλόουν

Ο Βάσιος πάντα μάχιμος και ωραίος
Μικροί και μεγάλοι τσικνίστηκαν χθες στη λέσχη του συλλόγου μας. Όμορφα ποικιλόχρωμα καρναβαλάκια γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων και με την καθοδήγηση του κλόουν μας διασκέδασαν με την καρδιά τους. Φυσικά οι γονείς δεν έχασαν την ευκαιρία για να απολαύσουν το τσιπουράκι και τα ψητά στα κάρβουνα. Ο Βάσιος μας ικανοποίησε όλους.     

Τι θέλει ένα παιδί ;


ΔΙΑΛΕΞΗ
Στην αίθουσα της Λέσχης την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 11.30 π.μ. από τον Δρ. Χρήστο Σιδηρόπουλο με θέμα: 

Τι θέλει ένα παιδί ;

 Ένα ερώτημα που ταλανίζει κάθε γονιό,  ιδιαίτερα όταν το παιδί παρουσιάζει μια απρόσμενη και δυσνόητη συμπεριφορά, ενίοτε αινιγματική, όπως πχ ανία, γκρίνια, θλίψη, τεμπελιά ή ανέλεγκτη ζωηράδα, ζήλια,  απειθαρχία, αδικαιολόγητη επιθετικότητα ή παθητικότητα, εφηβικές αντιδράσεις, απροσαρμοστία και δυσχέρειες στη σχολική ζωή και μάθηση κλπ.   Αντίθετα δεν συνηθίζεται να θέτει τέτοιο ερώτημα στις περιπτώσεις που το παιδί είναι φιλάσθενο ή παρουσιάζει μια ιδιοπαθή σωματική ασθένεια, μια εγκατεστημένη διαταραχή μάθησης όπως η λεγόμενη "δυσλεξία", ή ακόμη και  "υπερκινητικότητα" ή διαταραχές στο λόγο.
 Σε κάθε περίπτωση όμως μήπως το ερώτημα διαχέεται μέσα από συναφή επιμέρους ερωτήματα για το τι κρύβεται πίσω από τα συμπτώματα του παιδιού, ποια τα αίτια, πόσο και πως επιδρά το περιβάλλον του,  ποιος ο ενδεδειγμένος τρόπος θεραπείας, και αν μπορεί να υπάρξει πρόληψη σε κάποιο βαθμό;
Αυτά τα ερωτήματα θα αποτελέσουν το αντικείμενο της διάλεξης και θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση.
  
Ο Χρήστος Σιδηρόπουλος είναι Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτής, Δρ Πανεπιστ. του Στρασβούργου, τέως Γενικός-Επιστημονικός Δ/ντής του Ψυχολ. Κέντρου Β. Ελλάδος (για παιδιά), και Πρόεδρος της Φροϋδικής Εταιρείας Β.Ε.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ετήσιος Χορός ΣΛΘ 2013




Απόλαυση. Όλα πήγαν κατ' ευχήν. Πλήθος κόσμου, φίλοι και μέλη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου μας και η αίθουσα Μακεδονία του ξενοδοχείου γέμισε ασφυκτικά. Ενθαρρυντικό γεγονός η παρουσία πολλών νέων φίλων του συλλόγου μας. Μεγάλη επιτυχία είχε ο ετήσιος χορός το Σάββατο 2-3-2013 στο Φιλίππειο. Τα Λιβαδιώτικα Κλαρίνα (Γεωργούλης Βαγγέλης) έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και το γλέντι διήρκεσε ως τις πρωινές ώρες. Εκπληκτική η παρουσία των χορευτικών τμημάτων.  

Το ΔΣ θεωρεί χρέος του να ευχαριστήσει όλους όσοι  παραβρέθηκαν εκεί. Ιδιαιτέρως ευχαριστεί τους  δωροθέτες της λαχειοφόρου μας. Παρά τους δύσκολους καιρούς που περνάμε στηρίξανε τον σύλλογό μας. Η πλούσια λαχειοφόρος και το απίθανο κέφι θα μείνουν στην μνήμη μας για μεγάλο διάστημα.              


Νέα του Συλλόγου

Συνεχίζεται αμείλικτο το πρωτάθλημα στο τάβλι .Οι αγώνες των ομίλων τελειώνουν και οι 8 πιο δυνατοί παίκτες κουνάνε σεντόνι… Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα νοκ αουτ παιχνίδια.

Η δασκάλα των χορευτικών μας κ. Λίτσα Τσανούσα συνεχίζει από επιτυχία σε επιτυχία. Το group των μικρών παιδιών είναι το καμάρι όλων μας , για τις αυξημένες ανάγκες του η κ. Ελένη Χατζημιχάλη μας προμήθευσε επιπλέον στολές σε ειδική τιμή .Οι γονείς ζήλεψαν τη δόξα και ξεκίνησαν δικό τους group που περιλαμβάνει αρχάριους αλλά και προχωρημένους… Θερμές ευχαριστίες στην κ. Ευανθία Παπαναστασίου-Χαλκίδη για τη δωρεά στο Σύλλογο 2 παραδοσιακών γιλέκων στολών.

Ο Σύλλογος ξεκίνησε την διαδικασία της έκδοσης των 2 βιβλίων του διδασκάλου μας και συγγραφέα, φιλόλογου κ. Κώστα Προκόβα : Το ανανεωμένο και εμπλουτισμένο ‘Παιδιά της μνημοσύνης’ , και το νέο βιβλίο που γράφτηκε με τη συνδρομή του καθηγητή κ. Κατσάνη για τα τοπωνύμια της περιοχής του Λιβαδίου . Σημαντική υπήρξε σ’ αυτή την προσπάθεια η γενναιόδωρη χορηγία του κ. Δημήτρη και κ. Άρτεμις Ζάννα . Υπάρχει η υπόσχεση κι από άλλους σημαίνοντες συμπατριώτες μας πως θα συνδράμουν σ’αυτή την προσπάθεια.

Η Παγκόσμια Βλάχικη Αμφικτιονία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Φανάρι στις 18-4-2014 για 4 ημέρες. Η τιμή συμμετοχής  είναι 148 ευρώ και  περιλαμβάνει 2 διαν/σεις σε δίκλινο, 2 πρωινά, μεταφορά, περιηγήσεις, ξεναγήσεις. Δηλώσεις συμμετοχής στον πρόεδρο κ. Μιχάλη Μαγειρία  ως τις 28 Μαρτίου 2013 στο τηλ. 6932855599


Εργαστήρι δημιουργικής γραφής

Μετά από την αρχική επιτυχία (πραγματοποιήθηκαν ήδη δύο μαθήματα) συνεχίζεται το εργαστήρι δημιουργικής γραφής για τα παιδιά Δημοτικού με την συμπατριώτισσα μας, δασκάλα και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Γλυκερία Γκρέκου. Το τρίτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 11π.μ. στην αίθουσα της Λέσχης.


Προσεχείς Εκδηλώσεις  (Μάρτιος - Απρίλιος 2013)


Ελάτε να τσικνιστούμε! Με τσίπουρο, σουβλάκια και πολύ κέφι μέσα και έξω από την Λέσχη με τους μικρούς και μεγάλους μασκαράδες την Πέμπτη 7 Μαρτίου μετά τις 8μ.μ.


Την Κυριακή 10 Μαρτίου ώρα 11:30 π.μ. ο κλινικός ψυχολόγος, ψυχαναλυτής Δρ. Χρήστος Σιδηρόπουλος θα δώσει διάλεξη για τους γονείς με θέμα όλα τα ερωτήματα που αφορούν την ανατροφή και συμπεριφορά των μικρών παιδιών και εφήβων. Θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση με τους γονείς.

Μετά από την αρχική επιτυχία συνεχίζεται το εργαστήρι δημιουργικής γραφής για τα παιδιά Δημοτικού με την Γλυκερία Γκρέκου (δασκάλα και συγγραφέας παιδικών βιβλίων) το τρίτο μάθημα την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 11π.μ. στην αίθουσα της Λέσχης.


Ντούφες στο Σύλλογο! Γυναίκες αποφασισμένες για όλα! Σάββατο 30 Μαρτίου, ώρα 7μ.μ.


Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 11.30π.μ. ομιλία του τέως προέδρου του ΣΛΘ κ. Γιώργου Συνεφάκη με θέμα «το Λιβάδι της χαρμολύπης».

Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 11.30π.μ. Ετήσια Απολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου.