Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αύριο και μεθαύριο

Δεν ξεχνάμε !!!!

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 ο σύλλογος μας καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετάσχουν στην ετήσια αιμοδοσία. Στο κέντρο αιμοληψίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, κυρίως πρωινές ώρες. 



Τράπεζα αίματος : Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσ/νικης ''Γεωργάκης Ολύμπιος'' 
στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ          

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η παρουσίαση των βιβλίων μας στη Θεσσαλονίκη

Η παρουσίαση των βιβλίων μέσα από τον φωτογραφικό φακό.

Ο πρόεδρος Κουτσιάης Αλέξης

Οι κύριοι Κατσάνης και Λυπουρλής

Οι κύριοι Προκόβας και Καψάλης





Ο Τάσος, η Φρόσω και ο Θέμης  




Ο κύριος Κουκούδης 




Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Κλήρωση ομίλων για το τάβλι

Μετά την χθεσινή κλήρωση, η οποία έγινε στη λέσχη του συλλόγου μας, για το φετινό πρωτάθλημα τάβλι προέκυψαν οι εξής δυο όμιλοι: 

2ο Πρωτάθλημα Τάβλι
Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης
Νοέμβριος 2013 – Μάρτιος 2014

1ος Όμιλος
2ος Όμιλος
1
Καπαώνης Λ. Νικος
Αλεξίου Γιάννης
2
Διδασκάλου Γεώργος
Γκρίζος Κων/νος
3
Ντάμπος Ν. Γιάννης
Καλοπέσας Γιώργος
4
Ντάμπος Α. Βαγγέλης
Μουσένας Κων/νος
5
Ντάμπος Ελευθέριος
Φακαλής Νίκος
6
Ντάμπος Ι. Γιώργος
Κοτέλης Απόστολος
7
Μπάμπας Γ. Λάζαρος
Τσαμπαλής Αχιλλέας
8
Τζημάλας Ξ. Κων/νος
Παπανικολάου Λευτέρης
9
Τζημάλας Κ. Ξενοφων
Λαρισαίος Γιώργος
10
Μπόζας Αντώνιος
Φακαλής Γιάννης
11
Θεοδωρής Βασίλης
Φιλίππου Κώστας

Τα παιχνίδια αρχίζουν την Παρασκευή 29-11-2013. Στο χώρο της λέσχης υπάρχει λίστα με τα τηλέφωνα των συμμετεχόντων, ειδικά έντυπα παρτίδας καθώς και αντίγραφο κανονισμού. 

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Παρουσίαση των νέων βιβλίων του καθηγητή μας 
κ. Κώστα Προκόβα,
 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων 
του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης,
Τετάρτη 27-11-2013 και ώρα 19.00 μμ.


Αγαπητά μέλη, φίλες και φίλοι του Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης «Ο Γεωργάκης Ολύμπιος»


Ο Σύλλογος μας στα πλαίσια των προσπαθειών του για την καταγραφή και προβολή της λαογραφικής ιστορίας και κουτσοβλαχικής γλώσσας του Λιβαδίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει πως είναι έτοιμες δύο νέες εκδόσεις :
1.Τα παιδιά της μνημοσύνης (δεύτερη έκδοση συμπληρωμένη και αναθεωρημένη) του καθηγητή μας κ. Κώστα Προκόβα και
 2.Τα τοπωνύμια του Λιβαδίου Ολύμπου ,του καθηγητή μας κ. Κώστα Προκόβα και του καθηγητή Γλωσσολογίας του ΑΠΘ κ. Νίκου Κατσάνη

Βιβλία που για άλλη μια φορά ο κ. Κώστας Προκόβας παραχώρησε τα πνευματικά τους δικαιώματα στο Σύλλογο Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης και αφήνει κληρονομιά σε όλους όσους γεννήθηκαν, ζουν, κατάγονται ή έχουν στη καρδιά τους το Λιβάδι Ολύμπου. Η έκδοσή τους ολοκληρώθηκε χάρη στην ευγενική συμβολή του κ. Δημήτριου και της κ. Άρτεμις Ζάννα καθώς και του κ. Αστέριου Μεταξιώτη.

Η επίσημη παρουσίαση των βιβλίων θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης , την  οποία παραχώρησε ευγενικά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 μμ. Τα βιβλία θα προλογίσει εκ μέρους του ΔΣ ο πρόεδρος κ. Αλέξιος Κουτσιάης και θα παρουσιάσουν ο καθηγητής Φιλοσοφικής ΑΠΘ και επίτιμος διδάκτορας Ιατρικής κ. Δημήτριος Λυπουρλής και ο καθηγητής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  κ. Αχιλλέας Καψάλης .


  
Η παρουσία σας θα είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μας.
Με εκτίμηση


Το Διοικητικό Συμβούλιο



Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ειδήσεις, Νοέμβριος 2013

Εκλογές Συλλόγου Λιβαδιωτών Κατερίνης

Αέρας ανανέωσης στον Σύλλογο Λιβαδιωτών Κατερίνης. 
Νέο ΔΣ εξελέγη την Κυριακή 10 -11- 13. Μετά τις εκλογές εκλέχθηκαν οι : Μακρής Μάκης, Μπέλλης Σωτήρης, Κοντοφάκας Σούλης, Καπέτης Βαγγέλης, Καψάλη Μαρία, Τζημαγιώργη Μαρία, Χατζηαδάμου Κωνσταντίνα. Ευχόμαστε στο καινούριο ΔΣ δημιουργική και εύκολη θητεία στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.       

Νέος τρόπος ενημέρωσης των μελών μας

Ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του κυρίως με γραπτά τηλεφωνικά μηνύματα, τα γνωστά SMS. Για τον λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί  μια λίστα με τα κινητά τηλέφωνα σχεδόν όλων των μελών μας. Υπάρχουν όμως και ελλείψεις. Κάποια τηλέφωνα δεν υπάρχουν στη συγκεκριμένη λίστα. Καλούνται, λοιπόν, όλα τα μέλη και οι φίλοι μας, που δεν έχουν δεχθεί τα τελευταία δυο χρόνια γραπτό τηλεφωνικό μήνυμα του συλλόγου μας, να επικοινωνήσουν με το ΔΣ για να συμπληρώσουν το έντυπο καταχώρησης που υπάρχει.  Αυτό θα μας βοηθήσει όλους. 


Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ένα αξιόλογο ιστορικό ντοκουμέντο

Σήμερα στη λέσχη του συλλόγου μας προβλήθηκε η ταινία για την απελευθέρωση του Λιβαδίου το 1912. Η αίθουσα γέμισε. Η πολυετή έρευνα του Χατζή Λάζαρου και των Καβαλάρηδων Λιβαδίου, με ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία και παλιές φωτογραφίες,.καθήλωσε τους παρευρισκόμενους. Ένα είναι σίγουρο, ότι αυτή η ταινία θα πρέπει να ξαναπαιχτεί στο σύλλογο μας.

Το ΔΣ ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους που παρακολούθησαν την εκδήλωση και ιδιαιτέρως ευχαριστεί τον Χατζή Λάζαρο για την προβολή της ταινίας.


10 - 11 - 2013, Το καλωσόρισμα του προέδρου μας 

Ο δημιουργός, Χατζής Λάζαρος, προλογίζει την ταινία  
     


Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Διήμερο Αιμοδοσίας

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 ο σύλλογος μας καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετάσχουν στην ετήσια αιμοδοσία. Στο κέντρο αιμοληψίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, κυρίως πρωινές ώρες, θα συγκεντρωθούμε για να προσφέρουμε όλοι μας λιγάκι από το πολύτιμο αίμα μας. 

Αιμοδοσία Μαίου 2012

Σήμερα, το απόθεμα της τράπεζας αίματος του συλλόγου μας έχει μόνον 9 μονάδες (φιάλες) αίμα. Ο αριθμός των μελών που αιμοδοτούν για τον σύλλογο είναι μόλις 15. Ένας υπερβολικά μικρός αριθμός μελών για την δυναμικότητα του συλλόγου μας. Την φετινή χρονιά υπήρξε αυξημένη ζήτηση. Από τον Μάιο του 2012 έως τον Μάρτιο 2013 παραχωρήθηκαν 14 μονάδες σε συμπατριώτες μας, που το είχαν ανάγκη, χωρίς δυστυχώς να υπάρξει η ανάλογη κίνηση στην αναπλήρωση τους. 

Καλούνται, λοιπόν, όλοι εκείνοι, οι οποίοι στην δύσκολη στιγμή τους βοηθήθηκαν από την τράπεζα αίματος του συλλόγου μας, να φροντίσουν να αναπληρώσουν τις μονάδες. Είτε με την δική τους παρουσία, είτε επιστρατεύοντας συγγενείς και φίλους. 


Για να μπορέσει και την επόμενη χρονιά η τράπεζα αίματος του συλλόγου μας να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες μας, πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούμε.  

Τράπεζα αίματος : Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσ/νικης ''Γεωργάκης Ολύμπιος'' 
στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ