Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τα Κουδούνια, 2η Ευρωπαϊκή Πομπή Κωδωνοφόρων

Ο σύλλογός μας, σε συνεργασία με τους άλλους συλλόγους Λιβαδιωτών, θα δώσει και φέτος το παρών στη 2η Ευρωπαϊκή Πομπή Κωδωνοφόρων στη Θεσσαλονίκη. Το Λιβάδι θα παρουσιάσει τα Μπαμπαλιούρια στις 8 Φεβρουαρίου 2015 στην 2η πομπή.


    

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Βιβλία (Εκδόσεις) του ΣΛΘ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιβαδίου

Την Κυριακή των εκλογών, μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας, αφού πρώτα άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Λιβαδίου, κ. Γκατζούνη Π. Γιώργο, καθώς και με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου μας, κ. Μπίσμπα Αντώνιο, και τους παρέδωσαν όλες τις εκδόσεις του ΣΛΘ για την δημοτική μας βιβλιοθήκη.       


   

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Εθνικές Εκλογές 2015

Αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών (25 Ιαν 2015) στο Λιβάδι όπως τα έχει αναρτήσει η περιφέρεια Θεσσαλίας.


Εδώ ο συγκριτικός πίνακας με τα αποτελέσματα των αντίστοιχων εκλογών του Ιουν 2012 για το Δήμο Ελασσόνας.  


Στον παρακάτω πίνακα τα αποτελέσματα της Δημοτικής Ενότητας Λιβαδίου (Λιβάδι και Δολίχη) απο το ΥΠΕΣ



Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Κοπή Πίτας ΠΟΠΣ Βλάχων 2015

Πολυάριθμη και δυναμική η παρουσία των Λιβαδιώτικων Συλλόγων στην κοπή πίτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βλάχων. Εβδομήντα Λιβαδιώτες χορευτές, κάθε ηλικίας, με παραδοσιακές στολές, μάλλινα πανωφόρια, καϊρούκια, γιλέκα και τσαρούχια πλημμύρισαν τον χώρου της αίθουσας τελετών του ΑΠΘ. Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με τα παιδικά τμήματα και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα.   Παρουσία είχαν ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιβαδίου, ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Κατερίνης και ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης.   (Φωτο Μιτώνας Γ.)

Το παιδικό τμήμα
        
Τα νιάτα μας 

Τα τσαρούχια και τα γουνάκια




Ολόκληρη η Λιβαδιώτικη Ομάδα 




Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Μετά την πίτα ….. τα Μπαμπαλιούρια

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα οι φίλοι, τα μέλη και οι νέοι του συλλόγου μας, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η πρώτη αυτή δραστηριότητα του συλλόγου για το νέο έτος στέφθηκε με επιτυχία. 



Αρχικά στη λέσχη μας η Λιβαδιώτικη Κρεατόπιτα με φλουρί, στη συνέχεια κάλαντα από τα πιτσιρίκια μας και το παραδοσιακό έθιμο Μπαμπαλιούρια και στο τέλος η γνωστή ιαματική τσίπουροκατάνυξη. 



Δεν έλειψαν και η προεκλογικές επισκέψεις υποψηφίων.  Οι τυχεροί (φλουρί) για το έτος 2015 είναι οι : Μπατζάκης Τάκης, Καψάλης Δημήτριος (πρόεδρος ΕΣΛ), Δερβένης Χρήστος και Τριάρχου - Δημητριάδη Ρίκα.   




Το ΔΣ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει  τους Μένο Γιάννη, Γαλλή Αντώνη και  Μιτώνα Αθ. Γιώργο για την ουσιαστική συμβολή τους στο δρώμενο των Μπαμπαλιουριών καθώς και τον αδελφό  Σύλλογο Λιβαδιωτών Κατερίνης για την παραχώρηση των κουδουνιών.       






Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητά μέλη, φίλες και φίλοι του συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης ο «Γεωργάκης Ολύμπιος», το Δ.Σ 
με την έναρξη της νέας χρονιάς σας εύχεται χρόνια πολλά, υγεία και ευτυχία σε όλους 
και σας καλεί να μας τιμήσετε με την παρουσία σας 
στην ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 
την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 11.30 π.μ. 
στην αίθουσα εκδηλώσεων της λέσχης μας. 

(Γ. Σχολαρίου 3, η 1η παράλληλος της Δελφών που ενώνει την Μπότσαρη με την Τομπάζη)

Θα κόψουμε την παραδοσιακή βασιλόπιττα (μια υπέροχη λιβαδιώτικη κρεατόπιτα), θα ανταλλάξουμε ευχές και θα ξορκίσουμε τα κακά πνεύματα με τα "Μπαμπαλούρια". Θα ακολουθήσει, όπως κάθε χρόνο, η θεσμική ιαματική τσιπουροκατάνυξη. Όπως πάντα, το φλουρί μας θα είναι ένα όμορφο δώρο.

Η παρουσία όλων σας θα αποτελέσει μεγάλη τιμή και χαρά για μας.

Με εκτίμηση