Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Άξιος Εκπρόσωπος

Το ΔΣ του συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά τον κύριο Τζημάλα Ξ. Δημήτριο (Μίμη) για την πολύτιμη βοήθεια του. Την Κυριακή το πρωί στο Λιβάδι, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης, κατέθεσε το στεφάνι στο ετήσιο καθιερωμένο μνημόσυνο του Γεωργάκη Ολυμπίου.
Τα δραστήρια μέλη ξέρουν πάντα να προσφέρουν από οποιοδήποτε μετερίζι. Ευχαριστούμε Μίμη!!!   

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημέρωση

Το ΔΣ του συλλόγου ενημερώνει τα μέλη, τους φίλους και όλους τους γονείς των παιδιών του χορευτικού ότι η λέσχη μας (Σχολαρίου 3) θα ανοίξει αμέσως μετά την Κυριακή 20 Σεπ 2015, λόγω εθνικών εκλογών.      

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Τα βιβλία μας στη βιβλιοθήκη της Τούμπας

Ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης ο «Γεωργάκης Ολύμπιος», με ομόφωνη απόφαση  του Δ.Σ. του, αποφάσισε να δωρίσει στη βιβλιοθήκη της Δ Δημοτικής Κοινότητας Θεσ/νικης  βιβλία από τις εκδόσεις που έχει πραγματοποιήσει. 


Τα βιβλία :  

1.  Κ. Προκόβα : Τα παιδιά της μνημοσύνης, β΄ έκδοση.

2.  Κ. Προκόβα : Οι καιροί ο τόπος και οι άνθρωποι, οδοιπορικό στο Λιβάδι Ολύμπου. 

3. Κ. Προκόβα : Τότε που παίζαμε… Λαϊκά παραδοσιακά παιχνίδια του Λιβαδίου Ολύμπου. 

4.  Κ. Προκόβα : Τα τοπωνύμια του Λιβαδίου Ολύμπου.  

5. Γρ. Βέλκου:  Το άδοξο τέλος της οικογένειας του Γεωργάκη Ολυμπίου. 

παραδόθηκαν στον πρόεδρο της Δ  Δημ. Κοινότητας, κύριο Τσιαπακίδη Κωνσταντίνο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην Τούμπα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος δώρισε στον σύλλογό μας ένα λεύκωμα με τίτλο «Η Τούμπα των Προσφύγων – Εικόνες και Μνήμες από τη γένεση μιας συνοικίας».


Ο ΣΛΘ ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την δωρεά του λευκώματος αλλά και για την πρόσκληση του συλλόγου μας στην συγκεκριμένη εκδήλωση. 

  

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεφάντωμα

Το βράδυ της Τετάρτης η πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού σκεπάστηκε από ήχους βλάχικης μουσικής. Μια υπέροχη βραδιά, ένα όμορφο βλάχικο γλέντι υπό τους ήχους του κλαρίνου του κ. Αλέξανδρου Ζώρα. Η εκδήλωση της Δ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης ήτανε καταπληκτική.  



Προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Το παιδικό τμήμα του Συλλόγου μας έκανε την έναρξη του προγράμματος. Οι λιλιπούτειοι χορευτές ενθουσίασαν την γεμάτη από κόσμο πλατεία. 


Στη συνέχεια το τμήμα ενηλίκων με τις παραδοσιακές μάλλινες Λιβαδιώτικες στολές χάρισε όμορφο θέαμα. 


Ακολούθησε ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης με τα πολυπληθή νεανικά του τμήματα και στη συνέχεια το τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Εύοσμου επίσης με παραδοσιακές μάλλινες στολές. Στην πλατεία της Τούμπας βρέθηκαν και πολλά μέλη του συλλόγου μας. Το ΔΣ ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση χορευτές, γονείς και φίλους και ιδιαιτέρως ευχαριστεί την δασκάλα χορών κα Τσανούσα Λίτσα.