Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

24 Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων  2016

Το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης το Σάββατο απόγευμα, στις 16 Απριλίου 2016, θα παρουσιαστεί στο 24 Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων στην Συκιές. Το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα των 1ου-5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών (Ζ.Γουναρίδη και Μ. Μερκούρη, Δενδροφυτεία). Το ΔΣ προσκαλεί τους γονείς των παιδιών και τα μέλη μας να παραβρεθούν στην εκδήλωση.


Ενημερωτική Επιστολή για τους γονείς και τα παιδιά από την οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ.   

ΘΕΜΑ: «Ζωγραφίζουμε για το Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων»

Το «Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Θεσσαλονίκης», ιδρύθηκε το 1985 από μια ομάδα δασκάλων με σκοπό τη διάδοση της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης στα δημοτικά σχολεία. Στα 30 χρόνια της λειτουργίας του εκατόν πενήντα και πλέον μέλη κατάφεραν, όχι μόνο να δημιουργήσουν χορευτικές ομάδες στους τόπους εργασίας τους, αλλά και να διαδώσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά στις χώρες και στους λαούς της Ευρώπης συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ.
Το «Εργαστήρι» πέρα από τις συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, προχώρησε στη δημιουργία του Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων, θεσμό μοναδικό για τη χώρα μας, καθώς 140 Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Δημοτικά Σχολεία χορεύουν για παιδιά Συλλόγων,  Ιδρυμάτων ή Οργανώσεων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Ο Σύλλογός μας, για δεύτερη χρονιά, δημιουργεί την αφίσα του 24ου Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων με τη ζωγραφιά δύο μικρών χορευτών, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.  Μηχανιώνας.
Κάθε χρόνο, η αφίσα του επόμενου Παιδικού Φεστιβάλ θα δημιουργείται από ζωγραφιά ενός παιδιού ή ενός Συλλόγου. Το θέμα της θα είναι «Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων.» Καλό θα ήταν οι χοροδιδάσκαλοι ή Πρόεδροι των τμημάτων να μιλήσουν στα παιδιά, που θα συμμετέχουν για τους σκοπούς του Φεστιβάλ, οι οποίοι είναι, τόσο η προβολή της «δουλειάς» του κάθε Συλλόγου όσο και η στήριξη Συλλόγων, Ιδρυμάτων ή Οργανώσεων, οι οποίοι έχουν σχέση με παιδιά ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Η εργασία μπορεί να ατομική ή ομαδική σε διαστάσεις του Α3 χαρτιού.
Όποιο, λοιπόν, χορευτικό Συλλόγου, Σωματείου ή Σχολείου επιθυμεί μπορεί να φέρει την ημέρα συμμετοχής του στο Φεστιβάλ, μέχρι δύο δημιουργίες παιδιών – χορευτών, μέσα σε ένα φάκελο και να τον παραδώσει σε κάποιο από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, με τα στοιχεία του Συλλόγου ή του Σχολείου. Επίσης, καλό θα ήταν να είναι ενήμεροι τόσο οι γονείς των παιδιών, όσο και τα ίδια τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και οι δημιουργίες των παιδιών να έχουν το ονοματεπώνυμο του παιδιού ή των παιδιών.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων       

Δεν υπάρχουν σχόλια: