Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Μιχάλης Σπυριδάκης


Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 74 ετών ο Μιχάλης Σπυριδάκης. Έγκριτο μέλος του συλλόγου μας, γαμπρός Λιβαδιώτης, σύζυγος της Ευανθίας Ρέχα.


Ο γιατρός Μιχάλης Σπυριδάκης, δραστήριος αγωνιστής και συνδικαλιστής, τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση του συλλόγου μας, μαζί με Λιβαδιώτες αγωνιστές, για την αντιδικτατορική του δράση και τα βασανιστήρια που υπέστη κατά την περίοδο της Χούντας. Στον σύντομο χαιρετισμό του εκείνη τη μέρα με χιούμορ ανέφερε αρχικά:  «Αιφνιδιάστηκα και παραξενεύτηκα που πολιτογραφήθηκα Λιβαδιώτης. Προβληματίστηκα και είπα, μα τέτοιος ιμπεριαλισμός που τον Κρητικό τον κάνουν Λιβαδιώτη; Τελικά αποδέχθηκα αυτή την τιμητική πρόσκληση και ως διεθνιστής είπα ότι όλες οι πατρίδες δικές μας είναι. Την τιμή προς εμένα την βλέπω ως τιμή προς όλους τους αγωνιστές μη Λιβαδιώτες και ευχαριστώ το ΔΣ και τον πρόεδρο του συλλόγου.» Φυσικά άμεσα πήρε την απάντηση του προέδρου, κου Γιώργου Συνεφάκη. «Μα παντρεύτηκες Λιβαδιώτισσα, ας πρόσεχες  

Ενεργό πολιτικά άτομο ο Μιχάλης Σπυριδάκης  υπήρξε για χρόνια μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ). Η παρουσία του τιμούσε της εκδηλώσεις του συλλόγου μας. Το ΔΣ του συλλόγου μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για τον χαμό του στη σύζυγό του Ευανθία, στα παιδιά του Χρήστο και Φανή, και στους οικείους του.


Η κηδεία του Μιχάλη Σπυριδάκη θα είναι πολιτική και η τελετή θα γίνει την Κυριακή, ώρα 12.00 μ. στην Αίθουσα Τελετών του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο. Θα ακολουθήσει η ταφή στα Νέα Κοιμητήρια Θεσσαλονίκης (στο δρόμο Χαριλάου - Θέρμης). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: